web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Otto Lehkosuo löysi tehopaketin itsestäänArrow-right

Scaled_38211235135_48bed2cca2_o

Yksi Heimon syyskauden onnistujista on eittämättä puolustaja Otto Lehkosuo, joka pisti jo kauden puolivälissä palasiksi aiemman piste-ennätyksensä. Uuden vuoden aattona 21 vuotta täyttänyt Lehkosuo on iskenyt tehot 9+7=16. Tehotilaston lukema +16 riittää puolustajien vertailussa aivan Salibandyliigan kärkisijoille.

”Hyvin on mennyt. Ei pidä alkaa liikaa miettiä, vaan jatkaa vain samalla tavalla. Työ palkitsee, sillä sain kesällä treenattua hyvin”, Lehkosuo kertaa.

Avaimet menestymiseen saa harjoittelemalla ja onnistumiset kasvattavat itseluottamusta edelleen. Syntyy positiivinen kierre.

Oma vaikutuksensa on uudella roolilla, jonka Lehkosuo on saanut tai oikeastaan ottanut Heimon miehistössä.

”Tällä kaudella Kuula (päävalmentaja Mikko Laurikainen) on tsempannut hyökkäysvastuuseen. Itsekin olen huomannut, että pystyn siihen”, Lehkosuo sanoo.

Hyökkäävänä puolustajana pelaaminen on jatkuvaa tasapainoilua. Hallittuja riskejä pitää ottaa, mutta toisaalta yltiöpäinen maalien hakeminen kostautuu varmasti. Oikeiden päätösten tekemisessä auttaa ennen kaikkea kokemus, jota Lehkosuolla ei vielä ole kovin paljon tässä roolissa.

Tehotilaston komeat plussat osoittavat, että nuorukainen on pelannut vaativalla paikalla yllättävänkin kypsästi.

”Yritän pelata aika lailla vaistolla. Kokemusta karttuu koko ajan lisää”, Lehkosuo toteaa.

Kentällisten vakiintumisen jälkeen hän on pelannut lähinnä Santeri Toropaisen pakkiparina. Maalinälkäiset puolustajat tekevät osumansa hieman eri tyyleillä.

Siinä missä Toropainen pommittaa yleensä kauempaa, liikkuu Lehkosuo oikea-aikaisesti vastustajien välistä sopivalla syöttölinjalle ja viimeistelee tarkasti suoraan passista.

Ykköskentällinen onkin tätä nykyä varsin tulivoimainen. Kaikki viisi pelaajaa pystyvät ratkaisemaan ja orastavia tutkaparejakin on löytynyt. Esimerkiksi Lehkosuo ja Heikki Iiskola väläyttelivät etenkin alkukaudesta näyttäviä kuviota.

Myös Aaro Astalaa voi hyvällä syyllä kutsua Lehkosuon tutkapariksi – kentän ulkopuolellakin. Serkukset ovat pelanneet yhdessä pikkuvekaroiden pihapeleistä lähtien. Astala on kertonut aloittaneensa salibandyn juuri Lehkosuon pyytämänä.

”Niinhän siinä taisi käydä. Ollaan oltu kuin paita ja peppu kauan”, Lehkosuo naurahtaa.

Kaksikkoa yhdistää myös jalkapallotausta. Futis on Lehkosuolle yhä rakas harrastus ja nimikin viittaa ”kuningaslajiin”. HJK:n mestarivalmentaja Mika Lehkosuo on Oton setä eli isän veli.

”Pelaan kesäisin jalkapalloa vitosdivarissa. En ole halunnut jättää sitä pois ja onneksi valmentajille asia sopii hyvin. Uskon, että monien lajien harrastaminen on kehittänyt pelisilmää.”

Salibandy on kuitenkin selvä ykköslaji. Lehkosuon tavoitteena on muiden huippulupaavien nuorten tapaan päästä pelaamaan aikuisten MM-kullasta – ja vieläpä sen voittaminen. Häneltä löytyy jo kirkkain MM-mitali nuorista, joten voittaminen on tuttua.

Voittaa hän haluaa myös Indiansissa. Yksi selvä tavoite on mestaruuden voittaminen tutulla Heimon porukalla, vaikka joukkueurheilussa onkin tunnetusti monta muuttujaa.

”Joka päivä teen töitä. Pitää kehittyä pelin jokaisella osa-alueella, että olisi mahdollisuus päästä tavoittelemaan kultaa.”

Harjoitteluun jää kevätkaudella enemmän aikaa syksyllä. Lehkosuo teki jouluun saakka kymmentuntisia päiviä pakettiauton kuljettajana. Jalka liikkui kaukalossa fyysiseen ja rankkaan työhön nähden hyvinkin ripeästi.

Kevätkaudella Lehkosuota odottaa siviilissä toisenlainen projekti. Hän tavoittelee paikkaa Kauppakorkeakoulussa kaverinsa Astalan tapaan. Pääsykokeisiin pänttääminen on ehkä parempi vastapaino salibandyn pelaamiselle kuin pitkät päivät auton ratissa.

Lehkosuo korostaa monipuolisuutta lajin harjoittelussa ja siinä, minkälaisena pelaajana hän itsensä näkee.

”Vahvuuteni on varmaan se, ettei ole varsinaista heikkoutta. Pystyn hoitamaan puolustuspään ja tekemään ehkä jotain pallon kanssa. Osaan hyödyntää kokoani, mutta myös jalat liikkuvat tarpeeksi nopeasti”, Lehkosuo analysoi pyynnöstä.

Seuraavaa kysymys onkin vähän hankalampi analysoida. Heimon pahin pelillinen ongelma syyskaudella olivat ”tyhmät menetykset”, jotka johtavat usein vastustajan puoli-ilmaisiin maaleihin.

”Me puolestamme joudumme tekemään hirveän duunin maalien eteen.”

Pienen pohdinnan jälkeen löytyy avainsana: kenttätasapaino. Nuori joukkue saattaa toisinaan ajatella liikaa maaleja. Pallonmenetys voi olla vaarallinen, vaikka se tapahtuisi vastustajan päässä. Näin etenkin silloin, jos kenttätasapaino ei ole kunnossa.

Näitä ongelmia on jo lähdetty korjaamaan. Kentällisten vakiintuminen hyödyttää siinäkin, että tilanteita voidaan sopia ja käydä läpi viisikon kesken. Perusasioista ei tarvitse puhua aina uudelleen.

Valmennusjohdon usein toistettu tavoite on saada pelaajat ajattelemaan itse. Vastuun antaminen pelaajille ei tarkoita sitä, että heidät jätettäisiin yksin.

”Jos tarvitsee apua jossain pelillisessä asiassa, niin valmentajat leikkaavat mielellään videoita ja kertovat, mitä tilanteessa kannattaa tehdä.”

Fiksu pelaaja ottaa onkeensa näistä neuvoista. Ainakin Otto Lehkosuon osalta homma näyttää toimivan: Lupaavaksi tiedetty pakki on tehnyt läpimurtonsa ja naputtelee Salibandyliigassa piste per matsi -tahdissa.

HEIMO–Koovee tänä iltana Otahallissa kello 18.30. Kaikki mukaan!

Westendissä 05.01.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 6 jo arvostellut)

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016