web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: EräViikingit nakersivat Heimon putken poikki Arrow-right

Scaled_26705784218_db4390fdf8_o

Edustusjoukkueen voittoputki Salibandyliigassa jäi seitsemän ottelun mittaiseksi, kun EräViikingit kävi Otahallissa nappaamassa vierasvoiton maalein 6–7. Hienon kirin ottelussa esittänyt Heimo sortui harmittaviin jäähyihin, sillä ErVi iski peräti neljä ylivoimamaalia. Tappio tietää Indiansin kannalta sitä, että pudotuspelien kotietu jää luultavasti haaveeksi.

”Meni komedian puolelle. Kaukana hyvästä salibandystä”, puuskahti päävalmentaja Mikko Laurikainen ottelun jälkeen.

Hän ei tarkoittanut pelkästään kolmannen erän dramaattisia vaiheita, joiden seurauksena EräViikingit saivat voittoon riittäneet ylivoimamahdollisuutensa.

”Ei tämä ollut missään vaiheessa lapasessa.”

Kovin kaukana pistepotti ei silti ollut. Matsi oli katsojien kannalta hyvin viihdyttävä ja jännittävä. Heimon pelissä oli paljon niitä elementtejä, joilla se on ottanut voittoja viime aikoina.

Vastaavasti virheitäkin tuli liikaa ja EräViikingit on niin kovatasoinen ryhmä, ettei se anna niitä anteeksi.

Peli aaltoili ensimmäisestä erästä alkaen puolelta toiselle. Heimo oli ehkä aavistuksen hallitsevampi, mutta erän puolivälissä sille alkoi tulla huolimattomuusvirheitä. Yhden sellaisen seurauksena Kaarlo Mahlberg katkaisi vastustajan syötön korkealla mailalla.

EräViikinkien ylivoima ei aikaillut. Jani Kukkola pelasi nopean vaparin Miko Kailialalle, joka upotti etukulmaan ottelun avausmaalin.

Vajaata minuuttia myöhemmin oli Heimon vuoro päästä ylivoimalle, kun Tuomas ”Heikin veli” Iiskola kohteli Valtteri Kainulaista kaltoin laidassa. Myös kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli tikissä.

Tasoituksen ampui bravuurillaan Santeri Toropainen kenenkäs muun kuin Kainulaisen syötöstä. Ylivoima ehti pyöriä vain kuusi sekuntia.

EräViikingit meni uudestaan johtoon ajassa 12.13. Mikael Laxin matala veto kaukaa yllätti Mikko Kirvesniemen, jonka jalan alta pallo pyörähti yli maaliviivan.

Heimo ei jäänyt tätä surkuttelemaan. Joonas Föhr tarjoili keskelle Mikael Sieväselle, joka ampui alakulmaan. Syöttö oli Föhrin uran sadas tehopiste Salibandyliigassa, joten pallo lähti porvoolaislähtöisen hyökkääjän kokoelmiin.

Erätauolle mentiin kuitenkin EräViikingit keulilla. Vieraiden kolmannesta osumasta vastasi jälleen tehokaksikko Kukkola ja Kailiala. Jälkimmäinen oli mukana EräViikinkien kaikissa maaleissa ensimmäisessä erässä.

Toiseen erään lähdettiin samalla vauhdilla. Ottelu ei todellakaan ollut mitään kyttäilyä, mistä kuuluu kiitos molemmille joukkueille.

Kotijyleisö odotti tietenkin tasoitusta ja vuorotahdin jatkumista, mutta EräViikingit onnistui rikkomaan kaavan. Se rokotti kolmoskentällistä vastahyökkäyksestä jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

Heimon jäi näin ollen kahden maalin takamatkalle. Etenkin Heikki Iiskola haki vimmatusti kavennusosumaa, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäs.

Pienissä vaikeuksissa ollut kolmoskentällinen sai merkittävän onnistumisen, kun se hankki vieraille jäähyn ennen erän puoliväliä. Indians laittoi kaikki munat samaan koriin ylivoimalla, kun niin sanottu maajoukkuekentällinen otti vastuun.

Tällä kertaa maaliin tarvittiin lähes koko kaksiminuuttinen. 3–4-osuman ampui oikealta Aaro Astala saatuaan hyvän syötön Iiskolalta.

Vierasjoukkue ei jäänyt pekkaa pahemmaksi ylivoimapelissä. Kainulainen sai erän loppupuolella kakkosen maasta pelaamisesta. Miesvajauksella kävi niin, että EräViikinkien Mika Moilanen jäi takatolpalle vapaaksi, eikä hän erehtynyt.

Kolmanteen erään tuli päättäväinen Heimo. Aivan alussa EräViikingit pystyi pitämään palloa, mutta sitten intiaanit laukkasivat yli preerian vastustajan maalille.

Teemu Venäläinen
avasi pystyyn Iiskolalle, joka latasi lyhyellä virityksellä terävän rannarin. Veto kimposi EräViikinkien maalilla torjuneen ex-heimolaisen Marek Öigen jalasta maalin kattoon.

Vain 23 sekuntia myöhemmin Toropainen ja Kainulainen toistivat avauserän kuvionsa. Sanelle osuma oli komeasti jo kauden 20:s.

Tasoituksen jälkeen EräViikingit pääsi pariin otteeseen mylläköimään vaarallisesti Heimon alueelle, mutta sitten mannaa tarjosi kolmoskentällinen, jolle johto-osuman todella soi.

Eetu Nykänen laukoi komeasti ylänurkkaan Kaarlo Mahlbergin syötöstä. Myös seuraava tilastomerkintä oli Nykäsen, kun hänet komenettiin ajassa 49.02 jäähypenkille. Tästä tuomiosta alkoivat Heimon vaikeudet, joihin peli lopulta hävittiin.
 
Seurannut alivoima näytti jo kuluvan ilman takaiskua. Lopulta kokenut Lauri Kapanen rynni Heimon maalille ja siirsi viereen Moilaselle, joka teki helposti illan toisen ylivoimamaalinsa.

EräViikinkien tasoitusta seurasi lisää hankalia hetkiä. Venäläinen katkaisi inhottavan pomppupallon omalla alueella korkealla mailalla. Jälleen kakkonen ja alivoimatilanne.

Heimo näytti jo saavan helpotusta, kun Tuomas Iiskola syyllistyi hetkeä myöhemmin kädellä pelaamiseen ja joutui niin ikään jäähylle.

Rikkonaisen jakson päätteeksi Heimolle tuli harmittava kömmähdys ja se sai jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä. EräViikingit oli armoton ja Tuomas Iiskola vei joukkueensa taas johtoon tämän ylivoiman päätteeksi.

Tasoitukseen oli kosolti aikaa ja Heimo tiedetään supertehokkaaksi kuudella kenttäpelaajalla viittä vastaan. Hyvästä pyörityksestä huolimatta se ei kuitenkaan tällä kertaa tuonut tulosta.

”Ei pystytty käsittelemään todella hyvää derbyä ja seurasi jonkinlainen ulospuhallus”, arveli Laurikainen syyksi epävarmaan esitykseen.

Niin tai näin, ottelusta pyritään ottamaan mukaan hyvät elementit. Ylivoima oli jälleen sataprosenttista ja kyseessä oli loppujen lopuksi niin sanottu maalin peli. Vaikka kukaan ei ollut tyytyväinen suoritustasoon, pystyi joukkue tekemään kuusi maalia ja kirimään hetkessä kahden maalin takaa johtoon.

”Eniten harmittaa tapa, jolla tappio tuli. Sekoilimme läpi ottelun pallon kanssa, mikä heijastui jäähyinä” kapteeni Valtteri Kainulainen sanoi.

Heimo hävisi joulukuussa EräViikingeille tietyssä mielessä samanlaisen ”maalin ottelun”. Silloinkin Indians kiri kolmannessa erässä takamatkalta rinnalle, mutta joutui pettymään EräViikinkien iskettyä voittomaalin kesken Inkkarien "momentumin".

”Silloin emme oikein uskaltaneet pelata. Nyt uskalsimme, mutta se meni ehkä vähän ylihyökkäämisen puolelle”, Kainulainen pohti.

Hän ei usko joukkueen olleen liian hyvällä mielellä hulppean derbyn jälkeen, vaikka Oilers-murskajaisista oli vain neljä päivää.

”En ikinä anna sellaista selitystä. Meillä on fiksuja jätkiä, jotka tietävät kyllä, että aina pitää asennoitua täysillä.”

Pelaajien tehtäviin ei kuulu katsoa sarjataulukkoa runkosarjan ollessa vielä kesken. Perjantain tappio tietänee sitä, että kotietua ei ole luvassa pudotuspeleihin. Vielä se on kuitenkin mahdollista

Joka tapauksessa SB Welhojen kukistaminen päätöskierroksella toisi paremman asetelman kauden huipennukseen.

”Pitää ryhdistäytyä ja tuhota Welhot”, Kainulainen lupasi.
HEIMO–EräViikingit 6–7 (2–3, 1–1, 3–3)

10.25 Miko Kailiala (Jani Kukkola) 0–1 yv.
11.21 Santeri Toropainen (Valtteri Kainulainen) 1–1 yv.
12.13 Mikael Lax (Kailiala) 1–2
14.17 Mikael Sievänen (Joonas Föhr) 2–2
17.36 Kukkola (Kailiala) 2–3
21.51 Perttu Järvinen (Miska Mäkinen) 2–4
30.55 Aaro Astala (Heikki Iiskola) 3–4 yv.
35.54 Mika Moilanen (Tuomas Iiskola) 3–5 yv.
43.08 Iiskola (Teemu Venäläinen) 4–5
43.26 Toropainen (Kainulainen) 5–5
46.41 Eetu Nykänen (Kaarlo Mahlberg)   
50.46 Moilanen (Lauri Kapanen) 6–6 yv. sr.
54.52 Iiskola (Moilanen) 6–7 yv.

Westendissä 02.03.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 9.4 kultaharkkoa, 8 arvostelua

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016