web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Heimon henki voitti materian avausottelussaArrow-right

Scaled_voittomaali_nettiin

Kulunut sanonta ”vaikeuksien kautta voittoon” summaa hyvin edustusjoukkueen pudotuspeliavauksen keskiviikkona. Suurimman osan ottelusta ilman Valtteri Kainulaista ja Aaro Astalaa pelannut Heimo oli hetkittäin pinteessä, mutta voitti Santeri Toropaisen puolitoista minuuttia ennen loppua tykittämällä osumalla.

Päävalmentaja Mikko Laurikaisellakin oli fraasi mielessään.

”Tässä vaiheessa kautta vain voitoilla on väliä”, hän toisti jo viikko sitten toteamansa faktan.

Ja niinhän se on. Indiansin esitys ei ehkä ollut terävin mahdollinen varsinkaan pallollisen pelin osalta, mutta toimiva puolustus ja maalivahtipeli sekä suuri sydän mahdollistavat vierasvoiton. EräViikingit kaatui nyt ensimmäisen kerran Salibandyliigassa ja saman tien komeasti puolivälierissä.

Ottelu alkoi hieman kyttäillen, kun kumpikin joukkue tahtoi ensiksi katsella mitä toinen tekee. Niinpä avauserä jäi maalittomaksi, eikä siinä oikein siunautunut maalipaikkojakaan. Heimo koki kuitenkin pahan takaiskun, kun kapteeni Valtteri Kainulainen loukkaantui liukastuttuaan laidassa.

Pudotuspeleissä nähdään toisinaan sankaritarinoita, kun pienemmän roolin pelaajat onnistuvat ratkaisevalla hetkellä. Tällä kertaa näin kävi Heimolle.

Astalan poissaolon myötä kakkoskentälliseen nostettu Kaarlo Mahlberg ohjasi tyylikkäästi avausmaalin ajassa 21.13.

Tuomas Harjula laittoi toimituksen maalilla ja pääsin laittamaan mailan väliin”, Mahlberg kertasi.

Reilua minuuttia myöhemmin asialla oli Lauri Näränen, joka ohjasi Toropaisen vedon ohi EräViikinkien maalivahdin Santtu Strandbergin.

Näränen aloitti ottelun vaihdossa, mutta pääsi pelaaviin kentällisiin Kainulaisen pudottua riveistä. Vastikään 22 vuotta täyttäneen pelaajan ensimmäinen runkosarjamaali ei ole vielä nähnyt päivänvaloa, mutta pudotuspeleissä tuli siis onnistuminen.

”He eivät ole hirveästi pelanneet kauden aikana, mutta ovat treenanneet hyvin”, Laurikainen totesi tärkeistä osumista vastanneista nuorukaisista.

Mahlberg korosti Heimon yhtenäisyyden merkitystä itseluottamukselle. Vaihtopelaajat ovat valmiita ottamaan vastuuta, kun heitä tarvitaan. Vastaavasti kukaan ei ole huolissaan siitä, etteivätkö nämä suoriutuisi tiukoista paikoista kaukalossa.  

”Kaikki luottavat toisiinsa. Meillä on todella hyvä joukkuehenki”, Mahlberg kiitteli.

Jotain joukkuehengestä kertoo sekin, että kapteeni Kainulainen kävi antamassa läpsyt maalintekijöille ja kannusti muutenkin, vaikka sai samaan aikaan hoitoa kolhuunsa vaihtopenkin tuntumassa.

Heimo siis johti toisen erän alussa 2–0. Pikkuhiljaa EräViikingit alkoi saada juonesta kiinni. Kavennus syntyi ajassa 33.15, kun Miko Kailiala päätti vastahyökkäyksen viimeistelyyn takatolpalta. Loisto-ottelun pelannut Mikko Kirvesniemi oli vailla mahdollisuuksia tilanteessa.

Kokonaisuutena peli oli jollain tapaa Indiansin kontrollissa erätauolle saakka. Kolmannessa erässä alussa se oli kirvota käsistä. Ex-heimolainen Miska Mäkinen tasoitti vajaan viiden minuutin jälkeen ja selvääkin selvempi momentum koitti kotijoukkueelle.

Tasoitusta seuranneet vaihdot menivät Heimolta omissa kyykkimiseksi. Maalivahti Kirvesniemi huhki esimerkillisesti, eikä valittamista ollut muidenkaan puolustusasenteessa.

Rehellisesti sanottuna katsomoon näytti silti siltä, että pian tapahtuu vääjäämätön ja EräViikingit menee johtoon.

Mutta ei se mennyt! Pallo kävi kyllä pari kertaa tolpassa ja Kirvesniemi hoiti loput.

”Ekassa ja tokassa erässä ei ollut niin paljon hommia. Ne muutamat hämminkipallotkin jäivät hyvin peittoihin. Kolmannessa alkoi sitten tulla, mutta puolustimme hyvin läpi pelin”, Kirvesniemi sanoi.

”Hieno taisteluvoitto jengille.”

Sen varmistamiseen tarviittin vielä yksi hyökkäyspään onnistuminen. Siitä vastasi Toropainen maankuululla kanttivedollaan, joka lävähti EräViikinkien maaliin ajassa 58.24.

Olisi liioittelua sanoa osuman syntyneen aivan tyhjästä, sillä Heimo alkoi saada otetta jo tovia aiemmin. On hyvän joukkueen merkki tehdä nöyrästi töitä ja odottaa kärsivällisesti omaa tilaisuutta.

21 maalia runkosarjassa tehnyt Toropainen on eittämättä yksi hyökkäyspään vastuunkantajista. Puolustajana hän ei kuitenkaan ota liikaa paineita asiasta, eikä hän tälläkään kerralla hamunnut ratkaisijan viittaa väkisin.

”Sen tiesin, että jollekin meistä se paikka tulee ja se tuli nyt meikäläiselle”, Toropainen totesi ykskantaan.

Pudotuspeliottelun loppuminuuttien voittomaali mahtuu varmasti kenen tahansa uran tärkeimpien osumien listalle. Niin se tekee myös Toropaisella, mutta hän painotti sarjan olevan vielä hyvin nuori.  

Oikeassahan Toropainen on. Joukkueen kapteenistoon kuuluva ja antaumuksellisesti kahteen suuntaan pelannut sentteri Mikael Sievänen puhui samasta asiasta.

”Meidän pitää tehdä paljon muutoksia. Tätä voittoa ei auta jäädä juhlimaan. EräViikinkien pelitavan muutos kolmannessa erässä oli pieni yllätys, mutta lääkkeet löydetään”, Sievänen analysoi pelaajan näkökulmasta.

EräViikingit jätti keskiviikkona loppujen lopuksi hieman vaisun kuvan itsestään ja on selvää, että se tulee parantamaan suoritustaan jo perjantaina. Näin ollen myös Heimon pitää parantaa.

”Puolustuspeli oli tänään sellaisessa formussa kuin halusimme. Pallollisessa pelissä siihen ei päästy. Tehdään siis korjausliikkeitä”, valmentaja Laurikainen suunnitteli.

Puolivälierien 2. ottelu HEIMO–EräViikingit perjantaina 16. maaliskuuta kello 18.30 Otahallissa

1. puolivälieräottelu EräViikingit–HEIMO 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)

21.13 Kaarlo Mahlberg (Tuomas Harjula) 0–1
22.21 Lauri Näränen (Santeri Toropainen) 0–2
33.15 Miko Kailiala (Tuomas Iiskola) 1–2
44.38 Miska Mäkinen (Jani Kukkola) 2–2
58.24 Toropainen (Otto Lehkosuo) 2–3

Westendissä 15.03.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Erno Rautarinta

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 10.0 kultaharkkoa, 6 arvostelua

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016